Bezglutenowy jabłecznik

Magdalena
Ciasta
07.01.2016 17:32
Bezglutenowy jabłecznik

SKŁADNIKI:1 szklanka maki ryżowej1,5 szklanki maki jaglanejPol szklanki maki amarantusowej3/4 szklanki maki ziemniaczanej3 łyżki mielonego siemienia lnianego1,5 łyżeczki bg proszku do pieczenia1 szklanka cukru1 kostka masła1 cukier waniliowy1 łyżka śmietany 18%3 jajkaFarsz:2kg jabłek3 łyżki cynamonun3 łyżki cukru1 łyżka masła1 łyżka siemienia lnianego1 łyżka mąki ryżowejWYKONANIE:Jabłka obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych. Będzie dość lepkie i takie ma być, jest to zasługa siemienia lnianego. Po upływie tego czasu wykładamy masę jabłkową i kratkę z pociętego w paski ciasta. Dodajemy mokre i mieszamy do uzyskania jednolitego w dotyku ciasta. W garnku roztapiamy masło, dodajemy jabłka, cukier i cynamon.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchennepotyczkialergiczki.blogspot.com/2016/01/bezglutenowy-jabecznik.html?m=1