Wege przekąski na Sylwestra i karnawał

Agata
Fit
28.12.2015 19:11
Wege przekąski na Sylwestra i karnawał

pasztety pokrojone na małe porcje lub upieczone od razu w małych foremkach np. od muffinek - tortille nadziane pastą i warzywami, pokrojone w wygodne, małe ślimaczki - spring rolls lub inne zawijańce - proste pikle - pieczone pierożki z indyjskim farszem z czerwonej soczewicy - ziołowe krakersy - różnorakie kotleciki w wersji mini - miseczki z oliwkami - paterę z owocami lub gotową owocową sałatkę - napoje wedle uznania, jeśli macie ochotę na coś innego, niestandardowego, to polecam aromatyczny i idealny na okres zimowy grzany cydr lub bezalkoholowy kremowy i przepyszny koktajl eggnog, który jak ktoś chce, można podać z rumem np. - półmisek surowych warzyw, pokrojonych w słupki, do maczania w dipach, hummusach itd., najlepsze są do tego: marchewki, seler naciowy, ogórki i papryka What are the best enu options for this occasion? - various salads, that you can make using raw ingredients, cooked, baked ingredients or all kinds at once - sweet desserts: truffles, cookies, pralines and cakes cut into small pieces - various set of dips, hummus, chutneys, sauces and pesto - sweet or savory mini tartlets - vegan cheese platter - mini versions of burgers and sausages - pâté cut into small portions or baked in small tins - tortilla wraps filled with simple bean paste and cut into small portions - spring rolls or other rolled snacks - simple pickles - baked mini dumplings with indian, red lentil filling - herb crackers - different kind of patties, served in mini versions - small bowls with olives - fruit platter or a fruit salad - drinks according to your preferences, if you want to try something different, try this amazing, aromatic mulled cider or creamt and delicious alcohol-free eggnog - raw veggies cut into sticks for dipping: carrots, cucumbers, celery sticks and bell pepper, are the best for that This is just a part of the inspiration that you will find on the blog. Co wtedy najlepiej podać? - różnorakie sałatki, w których zaserwować można to co akurat jest najlepsze w sezonie, wykorzystując składniki surowe, gotowane, pieczone lub wszystkie rodzaje naraz - słodkie desery: trufle, ciasteczka, praliny oraz ciasta pokrojone na małe kawałki - całą masę dipów, hummusów, chutneyów, sosów oraz pesto - małe tartaletki, na słodko lub wytrawnie - deskę wegańskich serów z dodatkami (gotowe sery kupicie tutaj) - burgery i kiełbaski w wersji mini - Jak wiadomo, każdy lubi co innego i dla mnie idealnym rozwiązaniem na takie okazje jest szwedzki stół, wypełniony dużą liczbą różnego rodzaju mini dań i przystawek, które są wygodne do szybkiego przechwycenia i zjedzenia rękami albo wygodnego wyjadania z małej miseczki z wydzieloną od razu, gotową porcją. Zapewne wiele z Was planuje takie urządzić i podać na nich coś smacznego, co doda sił na całonocne tańce czy też spokojną kolację w mniejszym gronie. A na imprezę z większą ilością gości i tańcami do białego rana, najlepsze są zimne przekąski, które przygotujemy z wyprzedzeniem i wyłożymy na stół, bez konieczności ślęczenia nad garnkami. As you know, everyone likes something different and for me the perfect solution for such an occasion is a large table, filled with a large number of different types of mini-dishes and entrees that are convenient to eat with your hand or already portioned in small bowls or plates. Choć gorące dania też mają swoich zwolenników, to takie najlepiej sprawdzą się na kolację.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodpornveganstyle.blogspot.com/2015/12/weganski-sylwester-weganska-impreza-co.html