Kremowa zupa fasolowa

Ewelina
Zupy
28.12.2015 14:55
Kremowa zupa fasolowa

Część fasoli (ok. 1 szkl) zmiksowałam wraz z wywarem na gęsty krem, pozostałą część dodałam wraz z wywarem do garnka z mięsem i warzywami. Część fasoli (ok. 1 szkl) zmiksowałam wraz z wywarem na gęsty krem, pozostałą część dodałam wraz z wywarem do garnka z mięsem i warzywami. suchej fasoli - 40 dkg wędzonego boczku - 20 dkg kiełbasy chorizo - 4 średnie marchewki - 1 średnia pietruszka - 1 mały por - 1 czerwona papryka - kawałek bulwy selera - 2 cebule dymki - natka pietruszki - 2 ząbki czosnku - 3 łyżeczki majeranku Fasolę namoczyłam przez noc w wodzie. Zupa nie wymagała żadnego doprawiania, była dostatecznie słona dzięki wywarowi z fasoli, a sporej dużej pikantności nadała jej kiełbasa chorizo, ale w razie potrzeby trzeba dosmaczyć solą i pieprzem. Zupa nie wymagała żadnego doprawiania, była dostatecznie słona dzięki wywarowi z fasoli, a sporej dużej pikantności nadała jej kiełbasa chorizo, ale w razie potrzeby trzeba dosmaczyć solą i pieprzem. Cebulę pokrojoną w kostkę, boczek w paseczki a chorizo pokrojoną w plasterki podsmażyłam w teflonowym garnku, na koniec dodałam drobno posiekany czosnek. Z ugotowanej fasoli wyłowiłam skórki z boczku, które wylądowały w koszu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://taste-eat.blogspot.com/2015/11/kremowa-zupa-fasolowa-z-boczkiem-i.html