Sałatka śledziowa - warstwowa

Ewelina
Sałatki
23.12.2015 9:15
Sałatka śledziowa - warstwowa

Na cebulkę zetrzeć jajka ugotowane na twardo, na drobnych oczkach. Na samym wierzchu, zetrzeć ser na drobnych oczkach na świeżo. Kochani, w ostatnich dniach staram się podzielić z Wami jak największą ilością sprawdzonych, pewnych przepisów, które będziecie mogli wykorzystać na Święta. Tak jak mówiłam, warstwowa sałatka śledziowa, od chwili pojawienia się na naszym stole skradła serce wszystkich, którzy jej próbowali. Bez względu na to czy lubią śledzie, czy też od nich stronią, biorą dokładkę po dokładce i ciągle chcą więcej. Po godzinie warto sprawdzić, spróbować i w razie potrzeby pozostawić w wodzie na dłużej. Jeśli zetrzecie ser wcześniej i nałożycie go łyżką, bądź dłonią na sałatkę, powgniata się i nie będzie miał konsystencji puchu. Sałatka śledziowa warstwowa: - ok. 4,5 płatów śledziowych - 1 cebula - 2 jabłka - 4 jajka - 50 gramów żółtego sera - 200 ml majonezu - 100 gramów kremowego serka np.Mój Ulubiony - sól - pieprz Jest taka smaczna, że nawet najbardziej wybredni goście nie są w stanie się jej oprzeć. Moi drodzy, przepis na sałatkę śledziową, którym się z Wami dziś dzielę, to prawdziwa legenda. Śledzie zamoczyć na kilka godzin, aby złagodniały, dzięki czemu nie będą zbyt słone. Jeśli szukacie pomysłu na śledzie, a znudziła się Wam klasyczna wersja, koniecznie spróbujcie mojej sałatki. Na śledzie rozłożyć pokrojoną drobno cebulkę i jabłka. Przygotować szklane, najlepiej prostokątne naczynie, tak by w ułożonej sałatce widoczne były warstwy. Nie ma znaczenia czy są to urodziny, imieniny, rocznica czy Święta. I to najlepiej w wersji powiększonej - co najmniej z podwójnej porcji.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.jazzowesmaki.com/2015/12/saatka-sledziowa-warstwowa.html