Camembert pieczony w cieście francuskim

Beata
Przekąski
21.12.2015 0:41
Camembert pieczony w cieście francuskim

Składniki: 2 serki camembert 1 opakowanie ciasta francuskiego 3 łyżki żurawiny suszonej 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich 1 jajko Serki przeciąć w poprzek na dwa plastry. Złożyć razem i ułożyć na cieście po czym ładnie obkleić ser tak, aby łączenia ciasta były na górze. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 10-15 minut. Na jednym plasterku ułożyć żurawinę , a na drugim posiekane orzechy. Po rozkrojeniu ser w środku powinien być wylewający się. Żurawinę możecie zamienić na rodzynki lub pokrojonego ananasa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/12/camembert-pieczony-w-ciescie-francuskim.html