czekoladowe banofee

Cathy
Ciasta
15.12.2015 20:36
czekoladowe banofee

Szybkie i proste, istny rarytas dla prawdziwych, dyplomowanych pożeraczy słodkości :) Składniki: (na tortownicę 18-22 cm) - 200-250 g herbatników - 65-75 g masła - 400 g czekoladowego kajmaku - 1 łyżka whisky - 250-250 g śmietany 30% - odrobina cynamonu - 1 łyżka cukru pudru - 3 banany Dekoracja: - starta czekolada deserowa Przygotowanie: 1. Ciasteczka pokruszyć na piasek, następnie dodać miękkie masło i zmieszać. Wykładać na spód i schłodzić około 3-4 godziny w lodówce, bądź około 30 min do 1 godziny w zamrażalniku. 6. Chodzenie: Wstawić na około 30 min do 1 godziny przed podaniem do zamrażalnika bądź na kilka godzin do lodówki. Można jednak jak widać po nas jeść je od razu po przygotowaniu będzie równie smaczne, chłodzenie jest jednak potrzebne by śmietana miała bardziej zwięzłą konsystencję:) Smacznego :) 2. Gotową masą wykładać dno tortownicy i jej boki na około 2-3 cm. 3.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kreatywnepiny.blogspot.com/2015/03/czekoladowe-banoffee-szybkie-ciasto-bez.html