cordon bleu

Ewa
Obiad
03.12.2015 7:45
cordon bleu

3 średnie filety z kurczaka sól, pieprz plasterki sera typu ementaler (koniecznie wybierzcie właśnie ten gatunek, do nabycia w każdym markecie) plasterki szynki konserwowej panierka: mąka 2 jaja tarta bułka Filety rozbijamy dość cienko, uważajmy by nie porobić dziur, możemy się wspomóc folią lub delikatnie rozbijać zwilżonym tłuczkiem. Po tym czasie na połowie kotleta układamy kolejno: plaster szynki, plaster sera, a na końcu znów plaster szynki. składamy na pół, panierujemy najpierw w mące, potem w roztrzepanych jajach, a na końcu obficie w tartej bułce. Jeśli zdecydujecie się na cielęcinę lub schab mięso najlepiej przed rozbiciem namoczyć przez 30 minut w zimnym mleku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zcukrempudrem.blogspot.com/2015/12/cordon-bleu.html