Rolada kakaowo-kokosowa

Ewelina
Desery
02.12.2015 22:38
Rolada kakaowo-kokosowa

Składniki: - Masa kakaowa: - 150 g biszkoptów - 250 g herbatników kakaowych - 50 g cukru pudru - 20 g kakao - 4-5 łyżek spirytusu lub rumu - 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej o smaku kokosowym Ale-raj - 200 ml gorącej wody - Nadzienie kokosowe: - 150 g masła - 50 g cukru pudru - 120 g kokosu - Przygotować 3 warstwy foli aluminiowej o rozmiarze masy kakaowej, przyłożyć do masy i razem z matą silikonową odwrócić. Dodatkowo: - kokos do obsypania Nadzienie kokosowe: Miękkie masło utrzeć do białości z cukrem pudrem wsypać kokos i wymieszać. Zdjąć matę silikonową, całą powierzchnię masy posmarować nadzieniem kokosowym i zwinąć roladę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2015/12/rolada-kakaowo-kokosowa.html?spref=fb