Jesienna sałatka z ziarnami sorgo, brukselką, soczewicą i dressingiem z oleju z pestek dyni

Agata
Fit
01.12.2015 8:54
Jesienna sałatka z ziarnami sorgo, brukselką, soczewicą i dressingiem z oleju z pestek dyni

☺ INGREDIENTS (large bowl, 6-8 servings): SALAD: - 3 C cooked sorghum grains (1 C uncooked grains: 200 g) - 2 C cooked green lentils (1/2 cup dry lentils: 100 g) - 300 g fresh brussels sprouts - 1 Cfresh cranberries or 1/2 C dried cranberries - 1-2 apples - 4 tbsp chopped parsley - 4 tbsp pumpkin seeds - 2 handfuls of walnuts (preferably freshly hulled) - 4 tbsp PURYA! ☺ SKŁADNIKI (duża micha, 6-8 porcji): SAŁATKA: - 3 szklanki ugotowanych ziaren sorgo (1 szklanka suchych ziaren - 200 g) - 2 szklanki ugotowanej zielonej soczewicy (1/2 szklanki suchej - 100 g) - 300 g świeżej brukselki - 1 szklanka świeżej żurawiny lub 1/2 szklanki suszonej - 1-2 jabłka - 4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki - 4 łyżki podprażonych pestek dyni - 2 garście podprażonych orzechów włoskich (najlepiej świeżo łuskanych) - 4 łyżki PURYA! RAW PUMPKIN SEED OIL * - 2 tsp apple cider vinegar - 1 tbsp favorite syrup (for eg. maple or date syrup) - 1/2 tbsp fresh thyme (optional) - 1/4 tsp pink himalayan salt - 1/4 tsp ground black pepper * this is a new product which is not easy available yet, but it will change soon; for now, you can but it here PREPARATION: Soak the sorghum grains in water overnight, on the next day drain them, rinse, add fresh water, bring to a boil, cook for 40 minutes, drain and set aside. Meanwhile, rinse the lentils, transfer to a pot, add fresh water, bring to a boil and cook for about 20 minutes. BUCKWHEAT SPROUTS (skiełkowanej gryki) DRESSING: - 6 łyżek oleju z pestek dyni PURYA! - 2 łyżeczki octu jabłkowego - 1 łyżka syropu słodzącego (np. klonowego lub daktylowego) - 1/2 łyżki świeżego tymianku (opcjonalnie) - 1/4 łyżeczki różowej soli himalajskiej - 1/4 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu PRZYGOTOWANIE: ☺ Dawno nie gościła tutaj moja ulubiona, kolorowa potrawa, a poza tym, w ramach współpracy z firmą PURYA!, otrzymałam ich nowy, bardzo ciekawy produkt, jakim jest surowy olej z pestek dyni. Jabłko kroimy w cienkie paski lub w kostkę i wrzucamy do miski z wodą z dodatkiem soku z cytryny (dzięki temu nie ściemnieje). Wash the fresh cranberries and cut the half of them in half. Open the walnuts, remove them from the shells and toast for few minutes in a hot pan together with pumpkin seeds. Cut the apple into thin strips or cubes and place in a bowl of water mixed with a little bit of lemon juice (to prevent them from darkening). Wash and chop the parsley. Olej z pestek dyni jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, w szczególności omega 6. Ma bardzo głęboki smak, z wyraźną nutą pestek dyni, lekką goryczką i piękny zielony kolor, czego na zdjęciach niestety nie udało się uchwycić. A na wykończenie, wyrazisty dressing na bazie surowego oleju z pestek dyni. Obieramy brukselkę z wierzchnich liści i odcinamy twardy koniec, następnie, kroimy każdą główkę na pół a potem siekamy wszystko na cienkie paski. I used fresh brussels sprouts to give it a nice crunch, fresh cranberries and apples to make it crisp and juicy. I used fresh brussels sprouts to give it a nice crunch, fresh cranberries and apples to make it crisp and juicy. product for testing, which is raw pumpkin seed oil. So, there was no other option, than to make a salad. :) product for testing, which is raw pumpkin seed oil. So, there was no other option, than to make a salad. :) VEGAN AUTUMN SALAD WITH SORGHUM GRAINS, LENTILS, BRUSSELS SPROUTS, APPLES, CRANBERRIES AND PURYA! Ze sklepu przyturlałam brukselkę, świeżą żurawinę i jabłka, a resztę dobrałam z tego co miałam w domu. Po raz kolejny w sałatce wylądowało sorgo, które bardzo lubię używać w tego typu potrawach. Ziarna sorgo moczymy w wodzie przez noc, następnego dnia odcedzamy, płuczemy, dodajemy świeżej wody, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 40 minut i odcedzamy. Rozłupujemy orzechy włoskie i razem z pestkami dyni, delikatnie prażymy na patelni. Pumpkin seed oil is full of unsaturated fatty acids, particularly omega 6. Pumpkin seed oil is full of unsaturated fatty acids, particularly omega 6. It has a very deep flavor with a strong hint of pumpkin seeds, its slightly bitter and has a beautiful green color, which unfortunately you cant see on the pictures. It has a very deep flavor with a strong hint of pumpkin seeds, its slightly bitter and has a beautiful green color, which unfortunately you cant see on the pictures. And all of that, finished with distinct dressing made with raw pumpkin seed oil. And all of that, finished with distinct dressing made with raw pumpkin seed oil. Pomaga przy schorzeniach dróg moczowych, problemów z prostatą i walką z pasożytami. ☺ DRESSING: A big bowl of wonderful, autumn salad for everyone! When all the salad ingredients are ready and chilled, transfer them into a large bowl, pour the dressing all over, mix thoroughly and serve. Smacznego ☺ A big bowl of wonderful, autumn salad for everyone! ☺ I didnt published any salad for a long time, and recently I received a new PURYA! ☺ I didnt published any salad for a long time, and recently I received a new PURYA!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodpornveganstyle.blogspot.com/2015/11/jesienna-saatka-z-ziarnami-sorgo.html