,,Domowa wędlina z salami''

Agnieszka
Obiad
01.12.2015 8:46
,,Domowa wędlina z salami''

Składniki: - 3 filety z kurczaka - 20 dag Salami - Pieprz czosnkowy, chilli - 2 ząbki czosnku - 3 łyżki żelatyny Wykonanie: Filety dokładnie myjemy oczyszczamy i kroimy w kostkę. Woreczek umieszczamy w szynkowarze, dociskamy i związujemy szczelnie sznureczkiem woreczek, przykrywamy krążkiem dociskowym, układamy sprężynę i zamykamy szynkowar. Po upływie tego czasu naczynie wyjmujemy z wody wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Wędlina w tym wydaniu jest pyszna, niezwykle soczysta i pachnąca, a co najważniejsze nie zawiera konserwantów i sztucznych dodatków. W chłodnej wodzie rozprowadzamy żelatynę i wlewamy do mięsa a następnie dokładnie mieszamy i intensywnie wyrabiamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://podrozwkulinaria.pl/domowa-wedlina-z-salami-2/