Tofurnik czekoladowy

Marzena
Ciasta
30.11.2015 10:56
Tofurnik czekoladowy

Składniki: - Bio tofu naturalne POLSOJA- 3 opakowania po 220g - Kakao/Czekolada gorzka 90%- 50g - Cytryna- 1 sztuka - Mleko kokosowe- 200ml - Ksylitol- 4 łyżeczki - Agar/żelatyna- 4 łyżeczki - Orzechy- 2 garście - Herbatniki pełnoziarniste- 100g - Masło orzechowe- 2,5 łyżki Przepis: 1. Herbatniki pokruszyć wałkiem i połaczyć z masłem orzechowym. Chłodzić w lodówce co najmniej kilka godzin. 100g tofurnika dostarcza: B-4,6 g T-9,7 g W-14,4 g E- 299 kcal WW-1,5 2. Tofu naturalne POLSOJA odsączyć z wody, pokruszyć w misce, wlać sok z cytryny- zmiksować na gładką masę. 3.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zapachywkuchni.blogspot.com/2015/11/tofurnik-czekoladowy.html