KULEBIAK Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI

Justyna
Przekąski
26.11.2015 14:21
KULEBIAK Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI

Składniki (na 2 sztuki): Ciasto: 1/2 kg mąki pszennej szklanka ciepłego mleka 30 g świeżych drożdży 2 łyżki oleju 2 jajka żółto jajka płaska łyżka cukru łyżeczka soli Farsz: 1/2 kg kiszonej kapusty 250 g pieczarek cebula sól, pieprzDodatkowo: Przepis na kulebiaka, czyli nic innego jak drożdżową roladę z farszem z kapusty kiszonej i pieczarek. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części, wałkujemy na prostokąty o grubości około 0,5 cm. Na ciasto wykładamy farsz i rozprowadzamy na całej powierzchni. Do mąki dodajemy sól, jajka, olej, resztę mleka i zaczyn z drożdży. Przygotowanie Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżce mąki i cukru i rozpuszczamy w 1/3 szklanki ciepłego mleka. Następnie zwijamy ciasto z nadzieniem zaczynając od dłuższego boku jak roladę. Na patelni podsmażamy posiekaną cebulę i pokrojone w kostkę pieczarki. Odstawiamy na 10 minut, aż rozczyn podwoi swoją objętość.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2015/11/kulebiak-z-kapusta-i-pieczarkami/