Suflet z wędzonym łososiem

Kasia
Obiad
25.11.2015 8:25
Suflet z wędzonym łososiem

Składniki: 200 g masła 13 g mąki 150 ml mleka 42 g serka mascarpone 2 łyżeczki świeżego kopru 2 jajka 80 g wędzonego łososia sól i pieprz do smaku masło do smarowania kokilek do dekoracji łosoś, serek mascarpone i koper Przygotowanie: W rondelku podgrzewamy masło, mleko i mąkę, jak masa zacznie delikatnie gęstnieć dodajemy koper i serek, cały czas mieszają. U mnie ubiegłym roku właśnie takie suflety pojawiły się na wigilijnym stole i na 100% powtórzymy je w tym roku. Uważam, że to bardzo fajna propozycja Świąteczna, chociaż, takie suflety możecie sobie przygotować kiedy chcecie, nawet na romantyczną kolację dla dwojga. Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 C i pieczemy ok 15 minut, aż suflety ładnie wyrosną i się złociście zarumienią .

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niezlymlynek.blogspot.com/2015/11/suflet-z-wedzonym-ososiem.html