Miodowo-korzenny schab pieczony

Małgorzata
Obiad
25.11.2015 7:36
Miodowo-korzenny schab pieczony

Pierwszym z nich jest schab marynowany w winie, pieczony w miodzie z korzenną nutą - smaki w sam raz na Boże Narodzenie. Bardzo aromatyczny i smaczny :) 1,5 kg schabu bez kości 1/2 szklanki wytrawnego czerwonego wina sól morska świeżo mielony pieprz 3 łyżki miodu 1 łyżeczka cynamonu szczypta kardamonu plaster słoniny PRZYGOTOWANIE Schab myjemy, osuszamy i usuwamy ewentualny tłuszcz. Podajemy z ulubionymi dodatkami - u nas to zwyczajne ziemniaki z wody i sałatą :) Świetnie smakuje również na zimno. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na mniej więcej półtorej godziny (bez przykrycia) - do zrumienienia. Wstawiamy na godzinę do lodówki (po pół godzinie mięso odwracamy).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2015/11/miodowo-korzenny-schab-pieczony.html