Bułeczki drożdżowe z nadzieniem pieczarkowym

Monika
Przepisy
17.11.2015 22:45
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem pieczarkowym

Można je zajadać same ale można podać też z czerwonym barszczykiem. składniki: ciasto 500 g mąki pszennej typ 500 25 g drożdży świeżych 250 ml letniej wody 1 jajko 3 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka cukru farsz 400 g pieczarek 100 g cienkiej wiejskiej kiełbasy 1 średnia cebula 50 g startego żółtego sera sól,pieprz oregano olej do smażenia oraz jajko do posmarowania czarny sezam do posypania W letniej wodzie rozpuścić drożdże z dodatkiem cukru. Potem gotowe ciasto nakryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok godzinkę aż podwoi swoją objętość. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i piec ok 25-30 minut aż się zarumienią, funkcja góra dół. Bułeczki odstawić na ok 20-30 minut do wyrośnięcia. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i podrumienić cebulę z kiełbasą. Ciasto przełożyć na stolnicę, jeśli się za bardzo klei podsypać mąką. Puszyste bułeczki z nadzieniem z pieczarek. Na środek każdego koła nałożyć ok 1,5 łyżki farszu. Ciasto grubo rozwałkować, ok 1cm grubości. Następnie z ciasta wykroić koła o średnicy 10 cm.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/11/bueczki-drozdzowe-z-nadzieniem.html