Gnocchi dyniowe z masłem szałwiowym, rukolą i parmezanem

Małgorzata
Obiad
27.10.2015 7:40
Gnocchi dyniowe z masłem szałwiowym, rukolą i parmezanem

Mają piękny kolor i są przepyszne :) SKŁADNIKI 1 szklanka puree z dyni (przepis tutaj) 1,5 szklanki mąki pszennej + do podsypywania 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 żółtko 2 łyżki masła 10 listków szałwii sól garść rukoli tarty parmezan PRZYGOTOWANIE Pyszne gnocchi z dyni , czyli dyniowe kluseczki , które mogą stanowić samodzielne danie - podane z rukolą i parmezanem (albo jakimś sosem) lub być dodatkiem do dań mięsnych. Smacznego :) czwartek, 30 października 2014 Gnocchi dyniowe z masłem szałwiowym, rukolą i parmezanem Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) Wyrabiamy ciasto - jest ono dość luźne i klejące -musimy uważać, by nie dodać za dużo mąki , bo kluseczki będą twarde. Na stolnicy mieszamy mąki z puree i żółtkiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2014/10/gnocchi-dyniowe-z-masem-szawiowym.html