Grillowana pierś marynowana w maślance

Monika
Obiad
22.10.2015 20:45
Grillowana pierś marynowana w maślance

składniki: kurczak 1 duża podwójna pierś z kurczaka 1 szklanka maślanki 1 duży ząbek czosnku zioła włoskie dodatki ok 2/3 szklanki kuskusu 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól ziołowa olej kilka małych cukinii zioła włoskie Pierś kurczaka pokroić w paski lub rozkroić wzdłuż na dwa płaty. Rozgrzać patelnię grillową, delikatnie skropić ją olejem i grillować cukinie i kawałki mięsa z obu stron aż się przyrumienią. Na talerz nałożyć grillowanego kurczaka i cukinie oraz kuskus i podawać. Odstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz zioła włoskie do smaku i wymieszać. Patelnię zestawić z ognia i dodać gotowy kuskus oraz posiekaną natkę pietruszki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/10/grillowana-piers-marynowana-w-maslance.html