Kaczka faszerowana jabłkiem i imbirem

Anna
Obiad
18.10.2015 18:16
Kaczka faszerowana jabłkiem i imbirem

Jego ostry specyficzny smak jednoznacznie kojarzy się z długimi szarymi wieczorami, gdy za oknem mgła, a w kuchni żarzy się ciepłe światło i pachnie jabłkami oraz cynamonem lub imbirem. Kaczka pieczona z jabłkiem i imbiremSkładniki: 1 nieduża kaczka (moja ważyła trochę ponad kilogram) 1/2 kg soczystych jabłek kawałek kłącza imbiru (ok. 3 cm) 200 ml wina owocowego sól, pieprz, olej. Inne przepisy na drób: Gęś Kaczka z borówkami Indyk z owocami Inne przepisy na drób: P.S. Nie wyrzucamy skórek z jabłek i imbiru- można je zalać wrzątkiem, dosłodzić miodem i pić aromatyczny napar. Gęś Kaczka z borówkami Indyk z owocami Wszak kłącze imbiru ma właściwości rozgrzewające i świetnie sprawdza się jako antidotum na przeziębienie. Wnętrze kaczki nacieramy solą, a następnie władamy do środka jabłka wymieszane z imbirem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rozmowki-kobiece.blogspot.com/2015/10/kaszka-faszerowana-jabkiem-i-imbirem.html