Przecier pomidorowy własnej roboty

mela
Przetwory
15.10.2015 11:33
Przecier pomidorowy własnej roboty

Wolne jesienne wieczory możemy z powodzeniem spędzać na przygotowywaniu zapasów na zimę :) Dla wielu z nas to czysta przyjemność teraz, i podczas zimowych miesięcy, kiedy z radością otwieramy słoiki z przecierami i konfiturami! Poniżej propozycja na przecier pomidorowy :) Składniki: 15 sztuk pomidora Kaloryczność: niska Koszt: 10 - 20 zł Przygotowanie: Umyć słoiki, Pomidory umyć,pokroić w ćwiartki i włożyć do garnka, Zalać je 1/2 szklanki wody i gotować do miękkości, Przetrzeć przez sito pomidory i włożyć do słoików, Słoiki włożyć do dużego garnka, zalać je wodą do 3/4 wysokości oraz gotować je 15 minut, aż do zamknięcia się słoików. Gotowy przecier na zimę!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://skosztuj.to/przepis/przecier-pomidorowy-wlasnej-roboty/