Zupa z kurczakiem na winie

Basia
Obiad
13.10.2015 14:02
Zupa z kurczakiem na winie

Składniki

* 3 pojedyncze piersi z kurczaka

* 2 cebule

* 40 dag pieczarek

* słoik koncentratu pomidorowego (19 dag)

* 1,5 l. bulionu

* szklanka białego wina półwytrawnego

* przyprawa do kurczaka

* 2 łyżki mąki

* sól, pieprz

* tłuszcz do smażenia

Przepis

Piersi kroimy w kostkę, mieszamy z przyprawą do kurczaka i mąką. Smażymy na patelni na złoty kolor. Przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w półplasterki. Dusimy na patelni do miękkości. Dodajemy do mięsa. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy koncentrat. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy pod przykryciem ok. 10 min. Dodajemy wino, gotujemy jeszcze 5 minut.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną