Pieczeń rzymska fit ze szpinakiem!

Karolina
Obiad
12.10.2015 9:17
Pieczeń rzymska fit ze szpinakiem!

Tak przygotowaną pieczeń możesz jeść na zimno: - na kanapkach - jako przekąskę - 1-2 plastry zimnej pieczeni z ulubionymi dodatkami Na ciepło: - pogrzaną w piekarniku lub kuchence mikrofalowej - podsmażoną na patelni Pieczeń rzymska z wkładką Jako wkładkę do pieczeni możesz zastosować: - szpinak - mielone pieczarki lub grzyby wymieszane z przyprawami i surowym jajkiem - ugotowane na twardo jajko (wystarczy umieścić je w środku keksówki i przykryć mięsem) - warzywa takie jak marchew, pietruszka, por, seler. Oto mój przepis: Pieczeń ze szpinakiem 1kg mielonego mięsa z udźca indyka 0,5 - 0,7dkg mielonego mięsa z łopatki lub szynki wieprzowej 5 jajek 2 cebule 4-5 ząbków czosnku 6-7 dużych łyżek kaszy manny lub płatków/otrąb owsianych przyprawy: sól orska, pieprz, maggi, zioła Ojca Mateusza lub takie, jak lubisz Wszystkie składniki trzeba porządnie wymieszać i na chwilkę odstawić. Wtedy musi być zimny, żeby jajo się nie ścięło!) 2 opakowania szpinaku (liście, nie papka) sól, pieprz, czosnek granulowany, gałka muszkatołowa 10-15dkg ser żółty (ulubiony gatunek, może być wędzony) lub 1 jajko Szpinak trzeba rozmrozić w garnku, podgrzewać aż odparuje z niego woda a następnie przyprawić. Możesz je po prostu wymieszać z mięsem i zrobić kolorową pieczeń rzymską - dodać suszone pomidory lub oliwki pokrojone w plasterki Danie, które ja przygotowuję w wersji light a każdy z Was może trochę podrasować! Pieczeń rzymska wymaga odpowiedniego przygotowania. Jeśli włożysz w nią trochę pracy i serca, uzyskasz fajne, smaczne danie, które może gościć na rodzinnym stole nawet przez kilka dni. W tym czasie przygotowujemy szpinak (możemy go też przygotować przed mięsem, jeśli chcemy wymieszać go z jajkiem! Tak przygotowane formy z mięsem i szpinakiem włóż do piekarnika i piecz przez ok 60-80 minut w 180-200 stopniach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.cukromania.pl/2015/10/pieczen-rzymska-ze-szpinakiem.html