Pulpety w sosie koperkowym

Beata
Obiad
10.10.2015 0:06
Pulpety w sosie koperkowym

Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 jajko 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka majeranku sól pieprz 2 łyżki mąki do obtoczenia olej do smażenia 250 ml śmietany (dałam 18%) 500 ml bulionu mięsnego 1 pęczek koperku 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 liść laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego Mięso włożyć do miski, dodać jajko, posiekaną drobno cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek sól i pieprz .Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać liśc laurowy, ziele angielskie i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 20-30 minut. Łudziłam się, że będę miała na dwa dni, jednak jutro muszę gotować, bo nic nie zostało. Powstały sos w razie potrzeby zagęścić mąką ziemniaczaną rozrobioną w odrobinie wody. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć pulpety z każdej strony.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/10/pulpety-w-sosie-koperkowym.html