Bez pieczenia. Banoffee pie, tarta z karmelem bananami i kremem

Agnieszka
Ciasta
09.10.2015 11:21
Bez pieczenia. Banoffee pie, tarta z karmelem bananami i kremem
  • Czas gotowania: 5 min
  • Czas przygotowania: 30 min

Składniki

SKŁADNIKI:

ciastka czekoladowe degistive 200 g

czekolada gorzka 150 g

masło 80 g

banany 4 szt

karmel w puszce 375 g

śmietana do deserów 200 ml

Przepis

PRZYGOTOWANIE:

Ciasteczka degistive czekoladowe zmielić w malakserze lub zblendować. W garnku rozpuścić masło. Dodać do ciastek , wymieszać. Wyłożyć foremkę u mnie 20 cm, wstawić do lodówki. W tym czasie czekoladę połamać i przełożyć do miski, rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie wymieszać z karmelem. Banany pokroić, ułożyć na schłodzonym spodzie. Przelać przygotowaną masę czekoladowo-karmelową. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Ułożyć na wierzchu. Ciasto wstawić do lodówki do schłodzenia. Smacznego :)

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną