Czerwony sos pomidorowo-paprykowy do nachosów

przepis
Czerwony sos pomidorowo-paprykowy do nachosów
27Wrz
składniki

1 Szklanka przecieru pomidorowego

4 sztuki ząbków czosnku

1 Sztuka cebuli

1 Sztuka papryki

1 Łyżeczka przyprawy chili

2 łyżki bazylii

2 łyżki oliwy

0,5 łyżeczki soli

1 Łyżeczka pieprzu ziołowego

Przepis

Czas przygotowania: 40 minut

Kaloryczność: średnia

Koszt: do 10 zł

Przygotowanie:

Czosnek, cebulę rozdrabniamy w blenderze, następnie smażyny na oliwie na patelni aż do zarumienienia.

Dodajemy zbledowaną paprykę z przecierem i smażymy 10 minut na małym ogniu.

Następnie dodajemy przyprawy. Smażymy jeszcze chwilkę.

Odstawiamy do wystygnięcia.

Sos najlepiej smakuje zimny z lodówki, można go podawać do nachosów i innych przekąsek typu koreczki.

następna inspiracja
Zobacz nasze filmy:
SKOMENTUJ
następna inspiracja
ZOBACZ RÓWNIEŻ