Schab duszony w sosie ogórkowym

Monika
Obiad
18.09.2015 22:32
Schab duszony w sosie ogórkowym

składniki: 7-8 niedużych i niezbyt grubych plastrów schabu 1 cebula 0,5 l wody sól słodka papryka 3 duże kiszone ogórki 2 łyżki śmietany 18 % 1-2 łyżki mąki pszennej Schab oprószyć odrobinką soli i słodką papryką. Następnie rozgrzać głęboką patelnię z odrobiną oleju i obsmażyć mięso z obu stron. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i gotować/dusić ok 20-30 minut aż mięsko zmięknie. Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Sosik z mięskiem podałam z ziemniaczkami i buraczkami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/09/schab-duszony-w-sosie-ogorkowym.html