,,Błękitna laguna''

Agnieszka
Ciasta
18.09.2015 8:28
,,Błękitna laguna''

Ciasto z makiem: 7 białek 5 łyżek niebieskiego maku 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1łyżeczka proszku do pieczenia Ptasie mleczko: 400 ml mleka kokosowego 4 łyżki śmietany 30% Galaretka niebieska wieloowocowa Galaretka: 3 galaretki niebieskie wieloowocowe 3 szklanki wody Tortownica kwadratowa z przykrywką z serii Bake&Take z oferty firmy Kaiser. Ciasto z makiem: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wszystkie akcesoria do pieczenia i inne produkty w tym sklepie wykonane są z wysokiej jakości materiałów. Produkt wykonany z blachy odpornej na odkształcenia, pokrytej specjalną nieprzywieralną powłoką, która równomiernie przewodzi ciepło. Ciasta z niej są po prostu wyśmienite i bardzo się wyróżniają. Formy do pieczenia pozwolą na łatwe wyjmowanie gotowych ciastek i ich dekorowanie będzie czystą przyjemnością. Każdy, kto lubi piec i gotować na pewno zainteresuje się i znajdzie coś dla siebie. Posiada ponadto szczelną podstawę, dzięki czemu ciasto nie wycieka z formy. Do wykonania ciasta wykorzystałam prostokątną tortownicę z przykrywką. Forma nadaje się do użycia w piekarniku, zamrażarce, lodówce. Wyjątkowo praktyczne w użytkowaniu, idealne do tworzenia smacznych i pięknie wyglądających wypieków! Produkt wykonany z wysokiej jakości.. Ptasie mleczko: Galaretkę przygotowujemy w 0,5 szklanki wrzątku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://podrozwkulinaria.pl/blekitna-laguna-2/