Ciecierzyca zapiekana w dyni

Małgorzata
Obiad
13.09.2015 20:12
Ciecierzyca zapiekana w dyni

Składniki: 1 dynia hokkaido ok. 1200 g 3/4 szkl ugotowanej ciecierzycy 1/2 czerwonej papryki 1 mała cebula 1/2 małej cukinii 3/4 puszki krojonych pomidorów 4 plastry żółtego sera 2 małe ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz cayenne papryka słodka w proszku 1. Dynię myjemy i odcinamy górną cześć. 3. Warzywa mieszamy z ciecierzycą, natką pietruszki oraz zmiksowanymi pomidorami. Mój syn z apetytem wyjadał z niej ciecierzycę. 2. Paprykę, cukinię oraz cebulę kroimy w drobną kostkę. 6. 10 minut przed końcem dodajemy ser pokrojony w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem cayenne i papryką w proszku. 4. 5. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/09/13/ciecierzyca-zapiekana-w-dyni/

Małgorzata