Kotleciki jaglano-brokułowe

Ewelina
Obiad
03.09.2015 21:51
Kotleciki jaglano-brokułowe

Składniki

100g kaszy jaglanej

brokuł

1 jajko

sól, pieprz

ząbek czosnku

olej do smażenia

bułka tarta

Przepis

Brokuła umyć, podzielić na mniejsze różyczki i ugotować. Ostudzić i rozgnieść widelcem. Kaszę przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Do miski przełożyć kaszę, brokuła, dodać jajko, rozgnieciony ząbek czosnku i tyle bułki tartej aby masa dobrze się formowała (ok 2-3 łyżki). Całość doprawić do smaku. Formować zgrabne, okrągłe kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano na niewielkiej ilości oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną