DOMOWA PIZZA NA GRUBYM CIEŚCIE

Justyna
Obiad
31.08.2015 14:18
DOMOWA PIZZA NA GRUBYM CIEŚCIE

Sos pomidorowy - pomidor - 3 łyżeczki przecieru pomidorowego - łyżka oliwy - łyżeczka octu balsamicznego - bazylia - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz Przygotowanie Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżeczce mąki i cukru i rozpuszczamy w 1/3 szklanki ciepłej wody. Składniki: - 3,5 szklanki mąki tortowej - szklanka wody - łyżka oleju - 30 g drożdży, - szczypta soli - łyżeczka cukru Dodatki: - ser wędzony - salami - cebula - oliwki - kukurydza z puszki Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki, pozbywamy się nasion i kroimy w drobną kosteczkę albo blendujemy z resztą składników na sos. Odstawiamy na 10 min, następnie podpiekamy je w nagrzanym do 180 C piekarniku ok 20 minut. Wyrośnięte ciasto podsypujemy mąką, rozwałkowujemy i układamy na blaszce wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia (moja ma wym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2015/08/domowa-pizza-na-grubym-ciescie/