Zapiekane pomidory

Beata
Przekąski
30.08.2015 1:11
Zapiekane pomidory

Składniki 4 dojrzałe pomidory 1 szklanka ugotowanego ryżu 250 g pieczarek 1 cebula 1 łyżka masła klarowanego 2 łyżki masła 1/2 szklanki startego żółtego sera 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Bułkę tartą , sól i 2 łyżki masła ucieramy na gładko i nakładamy równe porcje na wierzch każdego pomidora a następnie posypujemy startym serem. Sok oraz pestki, które zostały wydrążone z pomidorów zblendować dodać odrobinę wody i wlać na dno naczynia żaroodpornego, a następnie ułożyć faszerowane pomidory. Z pomidorów ściąć górną część i łyżeczką wydrążyć miąższ i pestki. Na patelni rozgrzać masło klarowane i podsmażyć cebulę posiekaną w drobną kostkę. Farsz nałożyć do wydrążonych pomidorów, ubijając łyżeczką, aby dokładnie wypełnił pomidora.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/08/zapiekane-pomidory.html