Ziemniaczki pieczone po szwedzku

Ewelina
Obiad
06.08.2015 23:56
Ziemniaczki pieczone po szwedzku
  • Czas gotowania: 40 min
  • Czas przygotowania: 20 min

Składniki

Ziemniaki pieczone po szwedzku

- 20 małych ziemniaków,

- 2 łyżki oliwy z oliwek,

- 250 gram masła,

- sól morska.

Przepis

Ziemniaki dokładnie myjemy. Nie musimy ich obierać. Dokładnie umyte ziemniaki nacinamy

( nie do końca tylko tak jak jest na zdjęciu).

Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni Celsiusza. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy masło z oliwą.

Na gorącą patelnie kładziemy ziemniaczki dolną częścią. Czekamy chwilę, aż się zarumienią.

Ziemniaki przekładamy do piekarnika ( nacięciem do góry). Ziemniaki polewamy masłem oraz doprawiamy solą.

Pieczemy około 40 min.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną