Bliny gryczane

Beata
Przekąski
01.08.2015 0:34
Bliny gryczane

Składniki: 25 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 2 szklanki ciepłego mleka 100 g mąki pszennej 250 g mąki gryczanej 1 żółtko 50 ml roztopionego masła 1 łyżeczka soli olej do smażenia 200 ml śmietany kawior Wykonanie: Na rozgrzanym olej nakładać łyżką placki i smażyć z obu stron na rumiany kolor. Można je podawać z dowolnymi dodatkami takimi jak , śmiatana, jogurt,łosoś, kawior itp. Do miski wsypać mąkę pszenną i gryczaną, sól, wlać mleko, dodać zóltko , roztopione masło i wyrośnięte drożdże.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/08/bliny-gryczane.html