Faszerowana cukinia

Ewelina
Obiad
29.07.2015 10:22
Faszerowana cukinia

:)) Składniki: pół szklanki kaszy jaglanej 2 małe cukinie 150g drobiowej wędliny papryka czerwona pęczek szczypiorku jajko pieprz, sól puszka kukurydzy 100g sera żółtego w kawałku Kaszę płuczemy. Paprykę i szczypiorek siekamy drobno, wędlinę kroimy w kostkę, a ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. ;) Rozliczenie: cukinie- 7zł kasza- 1zł papryka-4zł szczypiorek- 1,50zł jajko- 0,50zł przyprawy- 1zł wędlina- 3zł Tak przygotowanym farszem napełniamy cukinie i pieczemy 30 minut w 200 stopniach. Wszędzie robi się coraz bardziej zielono i przede wszystkim ciepło!:) Taka pogoda sprawia, że chętniej zjadamy lekkie i kolorowe dania. Z podanych składników otrzymamy 4 połówki faszerowanych cukinii (4 porcje)- koszt to 4,50zł za porcję! W garnku zagotowujemy szklankę wody z dodatkiem pół łyżeczki soli. Posypujemy pieprzem i podpiekamy około 10 minut w 200 stopniach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://czerrrwonaporzeczka.blogspot.com/2015/04/cukinia-faszerowana-kasza-jaglana.html