Schab po cygańsku

Ania -
Obiad
10.07.2015 7:33
Schab po cygańsku

Marchewkę pokroić w cienkie plasterki, cebulę w piórka, paprykę w paseczki (ja wszystko starłam malakserem z końcówką krojącą na plasterki), 3. Marchewkę, cebulę, paprykę i kukurydzę wymieszać w misce i osolić. Delikatne, kruche mięsko o lekko słodkim posmaku marchewki, pyszne warzywka, całość posypana serem - coś wspaniałego! SKŁADNIKI: 50-60 dag schabu 4 marchewki 2 cebule 1/2 papryki kilka łyżek kukurydzy 300-400 ml majonezu Przyprawa Cygańska Rafex sól ser żółty do posypania 1. Schab lekko rozbić, natrzeć przyprawą cygańską. 2. Szynka pieczona w kawałkach z pieczarkami i cebulką Szynka pieczona w kawałkach z pieczarkami i cebulką piątek, 10 lipca 4. Piec pod przykryciem ok 1-1,5 godziny w 190*C - w zależności od grubości mięsa i pokrojonych warzyw, najlepiej sprawdzać czy wszystko jest już miękkie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ktougoscimoichgosci.blogspot.com/2015/07/schab-po-cygansku.html