Wegańskie trufle bakaliowe - bez glutenu, bez cukru

Dagmara
Desery
09.07.2015 19:05
Wegańskie trufle bakaliowe - bez glutenu, bez cukru

szklanka orzechów pekan 1/4 szklanki pestek dyni 1/4 szklanki nasion sezamu 2 szklanki daktyli bez pestek rodzynki do smaku Przekładamy do malaksera i miksujemy na w miarę jednolitą masę lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa o dużych oczkach. Dodatkowo: mielone migdały do obtaczania CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Daktyle zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na godzinę, a następnie odsączamy. deser, który na pierwszy rzut oka nie dla wszystkich wydaje się kuszący. Migdały, orzechy pekan i pestki dyni umieszczamy w misie blendera. Ze schłodzonej masy formujemy kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego i obtaczamy w migdałach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2015/07/weganskie-trufle-bakaliowe-bez-glutenu.html