Migdałowiec na krakersach - BEZ PIECZENIA

Ewelina
Ciasta
06.07.2015 20:04
Migdałowiec na krakersach - BEZ PIECZENIA

Składniki: foremka 24*24 cm na krem budyniowy: - 1 litr mleka - 1 opakowanie budyniu waniliowego - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 szklanka mąki pszennej - 1 jajko - 3/4 szklanki cukru - 250 g masła dodatkowo: - 1,5 paczki krakersów - 1 puszka masy kajmakowej - 400 ml śmietanki kremówki - 2 łyżki cukru pudru - 1 łyżka żelatyny - 100 g płatków migdałowych Mieszając wlać mleko z mąką i gotować około 3-4 minut, aż powstanie gęsty budyń. Połowę mleka wymieszać z jajkiem, mąką, budyniem i mąką ziemniaczaną. W połączeniu z migdałami, tworzą przyjemnie chrupiącą całość. Resztę mleka zagotować z cukrem i masłem. Wyłożyć przestudzony budyń i przykryć resztą krakersów. Posmarować je kajmakiem i przykryć drugą warstwą krakersów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2014/01/migdaowiec-na-krakersach.html