Pierś z kurczaka z mleczkiem kokosowym i fasolką szparagową

Kasia
Obiad
03.07.2015 13:02
Pierś z kurczaka z mleczkiem kokosowym i fasolką szparagową

Liczba porcji: 3 Składniki 500 g piersi z kurczaka 300 g fasolki szparagowej 1 papryka żółta lub pomarańczowa 1 por (około 20 cm) ¾-1 puszka pomidorów krojonych bez skórki ¾-1 puszki mleka kokosowego 4 ząbki czosnku oliwa sól pieprz kolendra Dodanie surowej fasolki szparagowej powoduje, że potrawę musimy gotować dodatkowe minimum 20 minut (albo nawet dłużej), co powoduje, że po papryce i pomidorkach koktajlowych (uważam, że były zbędne skoro dodaliśmy pomidory z puszki) Kurczak z mlekiem kokosowym i fasolką szparagową to danie oparte na przepisie zamieszczonym przez Ewę Chodakowską (tę Ewę ;) ) na swoim profilu na Fb. Fasolkę szparagową oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki (1 strączek pokroić na 2 - 3 kawałki) i ugotować w osolonej wodzie. Jak to mój mąż powiedział było takie,takie dobre – powinno to wystarczyć za rekomendację ;) Od siebie dodam, że całość była bardzo kremowa i lekko słodkawa. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę a następnie pomidory z puszki oraz mleko kokosowe. 5 minut Czas gotowania 40 minut Czas całkowity 45 minut Smakowo danie było bardzo udane, dlatego przepis zamieszczam, ale z modyfikacjami :) Instrukcja wykonania Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Fasolka może zostać odrobinę twarda ponieważ będzie gotowała się jeszcze razem z kurczakiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ulubioneprzepisy.com/2015/07/03/kurczak-z-mlekiem-kokosowym-i-fasolka-szparagowa/