Gołąbki z makrelą.

Joanna
Obiad
27.06.2015 11:40
Gołąbki z makrelą.

Składniki:( na około 10 sztuk) - 1 kapusta - 2 puszki fileta z makreli w sosie pomidorowym 300 g Graal - 150 g ryżu - 1 duża cebula - 1/2 szklanki rosołu - sok z połowy cytryny - sól, pieprz Przygotowanie: Wodę gotujemy w dużym garnku. 10 minut przed końcem pieczenia wyciągamy gołąbki, dolewamy sos pomidorowy z puszek, delikatnie mieszamy z rosołem, przykrywamy naczynie i z powrotem wstawiamy do piekarnika. Na dno naczynia żaroodpornego układamy pozostałe obgotowane liście kapusty, a na nie ciasno jeden obok drugiego gołąbki, a następnie zalewamy rosołem i przykrywamy liśćmi oraz pokrywką. Nakładamy nadzienie na środek każdego liścia kapusty, zaginamy boki i zwijamy ciasno w rulonik.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://symfoniasmakowa.blogspot.com/2015/06/goabki-z-makrela.html