Jogurtowy deser z tuskawkami

Łukasz
Fit
25.06.2015 11:00
Jogurtowy deser z tuskawkami

łyżka rozpuszczonego masła Mus truskawkowy: 350 g umytych i obranych truskawek 2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Masa jogurtowa: 1,5 kubka jogurtu greckiego (600 g) 3 łyżki cukru pudru 8 łyżek musu z truskawek skórka otarta z ½ cytryny 3 łyżeczki żelatyny PRZYGOTOWANIE Spód Ciasteczka zmiksuj na proszek w kielichu blendera, następnie dodaj masło i wymieszaj z ciastkami. Będąc już w temacie jogurtu i lekkich ciast, czuję się zobowiązany, by Wam przedstawić moją alternatywną wersję deseru dla zapracowanych i dla tych, co właśnie mają właśnie sesję i brakuje im czasu na upieczenie porządnego ciasta (czyli takich jak ja). Żelatynę zalej 2 łyżkami zimnej wody i odstaw do napęcznienia, następnie wlej 2 łyżki wrzątku i rozpuść ją w nim. Masa jogurtowa Żelatynę zalej 3 łyżkami zimnej wody i odstaw do napęcznienia, następnie wlej 3 łyżki wrzątku i rozpuść ją w nim. Na sam koniec połącz żelatynę z cytrynową częścią jogurtu i wylej ją na truskawkowy mus. Mus truskawkowy Truskawki zmiksuj z cukrem na mus. (No, może z godzinkę wcześniej mogliby się oni zapowiedzieć, by deser zdążył porządnie się zsiąść). Następnie odstaw szklanki na 10-15 minut do lodówki aż do jego całkowitego stężenia. Gorąco zachęcam do jego przygotowania z dowolnymi owocami lata, jak i w przeróżnych kombinacjach smakowych.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.food2.pl/2015/06/jogurtowy-deser-z-truskawkami.html