Naleśniki z karmelizowanymi jabłkami

Anna
Śniadania
21.06.2015 15:00
Naleśniki z karmelizowanymi jabłkami

Potrzebne nam:*na ciasto:- 2 szklanki mąki pszennej- 1,5 szklanki mleka- 1 szklanka wody- 2 jajka- 3 łyżeczki cukru waniliowego- szczypta soli*nadzienie:- 6 jabłek- 4 łyżki cukru- 4 łyżki masła- cynamon- 2 łyżki mioduPrzygotowanie: Naleśniki smażyć na rozgrzanej ceramicznej lub teflonowej patelni posmarowanej odrobiną masła w następujący sposób - wlewać pół chochli ciasta na patelnię poruszając nią tak, by powstała jak najcieńsza warstwa. Jeśli nie przepadacie za jabłkowym farszem, możecie przygotować karmelizowany rabarbar lub gruszki, możecie także gotowe naleśniki polać roztopioną czekoladą deserową. Po krótkim rekonesansie w kuchni postanowiłam przygotować wersję na słodko z karmelizowanymi jabłkami. Naleśnik złożyć na pół i jeszcze raz na pół. Szybki wypad do sklepu po niezbędne zaopatrzenie, którego brakowało w moim domu i z zapałem zabrałam się do pracy. Gdy ciasto zacznie się rumienić obrócić naleśnik na drugą stronę i smażyć przez minutę. W tak przygotowane kieszonki nałożyć gotowe nadzienie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://wposzukiwaniuinspiracji.blogspot.com/2015/06/nalesniki-z-karmelizowanymi-jabkami.html