Paluszki z kurczaka w panierce

Ewelina
Obiad
12.06.2015 11:19
Paluszki z kurczaka w panierce

Składniki

2 filety z kurczaka

sól

pieprz

czosnek granulowany

olej do smażenia

Panierka:

1 szkl bułki tartej

ok 4 łyżki startego parmezanu lub grana padano

łyżeczka suszonej bazylii

2 jajka

1/2 szkl mąki

Przepis

Kurczaka umyć, osuszyć i pozbawić błonek. Pokroić w cienkie paseczki. Mięso oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.

Panierka: Bułkę tarta wymieszać z parmezanem i suszoną bazylią. Mięso panierować najpierw w mące, roztrzepanym jajku i w parmezanowej panierce. Aby uzyskać grubszą "skorupkę" można jeszcze raz opanierować w jajku i bułce. Paluszki z kurczaka smażyć na mocno rozgrzanym oleju na złotobrązowy kolor. Podawać z ulubionymi sosami.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną