Orzo, szpinak i feta

Aneta
Makarony
07.06.2015 20:04
Orzo, szpinak i feta

- 250 g makaronu orzo (w kształcie przypominającym ryż) - 200 g mrożonego szpinaku (liście) - 150 g sera feta - oliwa z oliwek extra vergine - starta skórka z 1/4 pomarańczy - 2 ząbki czosnku - sól pieprz Przygotowanie: - Makaron gotujemy al dente 5 minut. - Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, wrzucamy rozmrożony szpinak i dusimy przez 10 - 12 minut. Pod koniec gotowania dodajemy cienko pokrojone plasterki czosnku oraz sól i pieprz do smaku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojasmaczna-kuchnia.blogspot.com/2014/08/makaron-orzo-z-liscmi-szpinaku-i-serem.html