Czekoladowe babeczki Guinness

Dagmara
Desery
04.06.2015 21:08
Czekoladowe babeczki Guinness

Składniki na 12 babeczek: 125 ml piwa Guinness 125 g masła 30 g gorzkiego kakao 200 g cukru 1 jajko kilka kropli aromatu waniliowego 70 ml kwaśnej śmietany 12% 110 g mąki pszennej 1 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej Składniki na krem: 75 g miękkiego masła 120 g twarożku śmietankowego 400 g cukru pudru CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. W konsystencji przypominają bardziej brownies - są zachwycająco mięciutkie i wilgotne <3 Osobiście nie przepadam ani za piwem, ani za babeczkami, ale te skradły moje serce. 4. Miękkie masło i twarożek miksujemy 2-3 minuty, a następnie dodajemy cukier puder, cały czas miksując. Mąkę mieszamy z sodą oczyszczoną i dodajemy w dwóch partiach do masy, cały czas ubijając. Podgrzewamy na średnim ogniu, aż do rozpuszczenia masła, nie doprowadzając do wrzenia. Formę na 12 muffinek wykładamy papilotkami; do każdej wlewamy masę do 2/3 wysokości. Dziś zapraszam na przepyszne, czekoladowo-piwne babeczki z twarożkowym kremem. Odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. 2. W misie miksera umieszczamy jajko, aromat waniliowy i kwaśną śmietanę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2015/06/czekoladowe-babeczki-guinness.html