Roladki schabowe pieczone w szynce

Ania -
Obiad
01.06.2015 18:38
Roladki schabowe pieczone w szynce

ok. 50 dag schabu 5 dużych plastrów szynki/boczku (szynka nie może być za chuda) 25 dag pieczarek (można pominąć) po 5 paseczków papryki czerwonej i ogórka konserwowego musztarda (u mnie Primavika) sól, pieprz 1 szkl bulionu śmietanka 30% mąka 1. Schab rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Nie za ostre, nie za kwaśne, lekko chrupiące - po prostu przepyszne! 2. Każdą roladke zawinąć duży w plaster szynki lub w boczek. Ja podałam je z ryżem i pysznymi Piklami z ogórków firmy Orzech. 4. Piec pod przykryciem do miękkości mięsa - ok 60 minut w 180*C. Pod koniec można zdjąć na chwilę przykrycie żeby szynka się przyrumieniła. To kolejny produkt tej firmy, który bardzo pozytywnie mnie zaskoczył wspaniałym smakiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ktougoscimoichgosci.blogspot.com/2015/06/roladki-schabowe-pieczone-w-szynce.html