Kurczak w sosie musztardowym z pieczarkami

Ewelina
Obiad
16.10.2013 21:06
Kurczak w sosie musztardowym z pieczarkami

Przepis

Składniki:

500 g filet z kurczaka

200 g pieczarki

3 łyżki musztardy

250 ml śmietana 12%

1 pęczek szczypior

do smaku sól oraz pieprz

Filet z kurczaka smażyć w całości lub pokroić w kostkę a następnie doprawić ( sól, pieprz, słodka papryka). Pieczarki smażyć na osobnej patelni ( pokrojone w plastry). Grzyby posypać czarnym mielonym pieprzem i solą. Smażyć 4 minuty. W osobnej misce wymieszać musztardę a następnie dodać do niej śmietanę oraz sól. Wymieszać składniki.

Do podsmażonego kurczaka dodać przygotowane pieczarki i sos musztardowo-śmietanowy. Smażyć na małym ogniu do miękkości mięsa.

Danie podawać z makaronem ;)

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną