BUŁECZKI SCONES Z CHEDDAREM

Justyna
Śniadania
25.05.2015 18:48
BUŁECZKI SCONES Z CHEDDAREM

Składniki (na ok 18 bułeczek): - 500 g mąki pszennej - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 2 jajka - 100 g miękkiego masła - pół łyżeczki soli - 100 g sera cheddar - 300 ml mleka - 1,5 łyżeczki suszonej bazylii - mleko do posmarowania bułeczek Przygotowanie Masło rozcieramy z mąką, dodajemy proszek do pieczenia, sól, mleko, starty ser, bazylię i jajka i zagniatamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy na blacie na grubość ok 2 cm. Podajemy przekrojone na pół i posmarowane masłem, serkiem kremowym, z wędliną czy warzywami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2015/05/buleczki-scones-z-cheddarem/