Kurczak hajderabaki

Beata
Obiad
24.05.2015 4:07
Kurczak hajderabaki

2 cebule 400 g jogurtu naturalnego 2 łyżki masła klarowanego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu 3 goździki 1 puszka krojonych pomidorów 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz Wykonanie: Kurczaka opłukać, usunąć z niego skórę i podzielić na mniejsze kawałki. Włożyć kurczaka w kawałkach (ja podzieliłam kurczaka na cztery części), wlać puszkę pomidorów, jogurt wymieszany z kurkumą i rozgnieciony czosnek. W rondlu rozgrzać masło klarowane,dodać pokrojoną w plasterki cebulę i zarumienić ją, a następnie dodać kardamon, cynamon, goździki, wymieszać i chwilę smażyć.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/02/kurczak-hajderabacki.html