Quesadillas z delikatnym i kremowym awokado, kurczakiem, aromatycznym boczkiem i żółtym serem

Kasia
Obiad
11.05.2015 7:55
Quesadillas z delikatnym i kremowym awokado, kurczakiem, aromatycznym boczkiem i żółtym serem

Składniki 4 duże tortille pszeniczne 2 dojrzałe awokado (nie za duże) 500 g piersi z kurczaka 100 g bekonu lub wędzonego boczku 100 g żółtego sera 1 łyżeczka słodkiej papryki ¾ łyżeczki czosnku lub 1 ząbek świeżego czosnku Instrukcja wykonania Pierś z kurczaka umyć i pokroić w drobną kostkę. Tak przygotowane tortille można podsmażyć na suchej patelni lub wspomóc się tosterem sandwichem – najlepiej z grillującymi lub gładkimi płytkami. Na tortilli układać (po ¼ całego farszu) awokado, starty ser żółty, pierś z kurczaka oraz podsmażony wędzony boczek. Quesadillas z awokado i kurczakiem to przepis na szybki i syty obiad lub na przekąskę. Chrupiąca tortilla (w moim przypadku pszenna), wędzony, podsmażony, chrupiący i aromatyczny boczek, delikatne, kremowe awokado, pierś z kurczaka oraz ser żółty… 15 minut Czas gotowania 15 minut Czas całkowity 30 minut Quesadillas z delikatnym i kremowym awokado, kurczakiem, aromatycznym boczkiem i żółtym serem. Boczek zdjąć z patelni i odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Tortillę zawinąć jak krokiety i podsmażyć ze wszystkich stron na patelni lub w tosterze (sandwich). Podpiekanie przy pomocy tostera ma ten plus, że tortille na pewno się nie rozwiną i delikatnie spłaszczą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ulubioneprzepisy.com/2015/05/11/quesadillas-z-awokado-i-kurczakiem/