LANGOSZ – DROŻDŻOWY PLACEK WĘGIERSKI

Justyna
Przekąski
10.05.2015 7:38
LANGOSZ – DROŻDŻOWY PLACEK WĘGIERSKI

Po tym czasie z ciasta formujemy płaskie, ale niezbyt cienkie (gr. ok 1,5 cm) okrągłe placki i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Na słodko: z miodem, konfiturą czy owocami, lub na słono: z wędliną, ketchupem, warzywami, itp. Składniki (na ok 6 średnich placków): 3 średnie ziemniaki 50 g drożdży łyżka cukru 1,5 szklanki mleka 400 g mąki 4 łyżki oleju pół łyżeczki soli Przygotowanie Wyrabiamy gładkie ciasto, następnie miskę przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok godzinę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2015/05/langosz-drozdzowy-placek-wegierski/