Truskawkowiec

Jola
Ciasta
30.04.2015 12:51
Truskawkowiec

Pieczemy ok 20 min w 160 stopniach Masa śmietankowa - 0,5 l śmietany 30% - 1 bita śmietana w proszku - 3 łyżki cukru pudru - 3 łyżeczki żelatyny - troszkę wody do rozpuszczenia żelatyny - 2 szkl truskawek W ciepłej wodzie rozpuszczamy żelatynę i studzimy. Pyszny delikatny kakaowy biszkopt, śmietana i truskawki :) Ciasto: - 3 jajka - 1/2 szkl cukru - 3/4 szkl mąki pszennej - 3 łyżki wody - 4 łyżki oleju - 2 łyżki kakao - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo - 2 galaretki np. truskawkowe - truskawki ok 1 szkl Galaretki rozpuszczamy w 3,5 szkl wody. Biszkopt układamy w blaszce wyłożonej folią, wykładamy bitą śmietanę z truskawkami, na wierzchu układamy polówki truskawek i zalewamy tężejącą galaretką, wstawiamy do lodówki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ciastko-joli.blogspot.com/2014/06/truskawkowiec.html#axzz3Yhva9GP7